Learning Bootcamp

4e Learning Bootcamp: Digital Transformation

4 oktober 2016 | 14.30 – 20.30 uur | Bright Alley, Utrecht
Eén ding is zeker: je keert geïnspireerd weer terug naar de werkvloer!
Deelname op uitnodiging (voor genodigden gratis)

Ben je benieuwd naar deze Bootcamp? Lees het verslag van Erik de Jong

Interesse in de 5e Learning Bootcamp (18 mei 2017)? Neem contact op met a.dierckx@sbo.nl: 06 – 227 80 439

 

LearningBootcamp HRDprofessionalsDeze Learning Bootcamp in het kort:

Continue innovatie, andere business modellen, nieuwe systemen, robotica, flexibilisering, data en slimme feedbackloops… De ontwrichting door digitale technologie dringt onmiskenbaar door tot in de haarvaten van ieder bedrijf. Voor HR betekent dit niet alleen verschuivende eisen aan medewerkers en nieuwe typen leerinterventies, maar ook verschuivende rollen in de organisatie zelf. Onderzoek op boardniveau onthult dat HR vaak wordt gezien als grootste bottleneck bij Digital Transformation.

Tijdens deze Learning Bootcamp ga je samen met 50 andere L&D en HRD beslissers in gesprek over dit onderwerp. Wij trakteren je op twee inspirerende sprekers (hacker Carlo Klerk en Prof. Dr. Hans Bakker), interactieve ronde tafel gesprekken en een heerlijk 3-gangen diner!

De Learning Bootcamp is een unieke bijeenkomst, ontwikkeld in het verlengde van Next Learning en gehost door onze partner Bright Alley. Hier brainstorm je met peers, geheel in stijl van Digital, in hun cloud met prachtig uitzicht over Utrecht. Ook kan je jouw eigen vragen en uitdagingen ter tafel brengen. Bekijk hieronder de terugblikken van enkele voorgaande edities.

Bekijk het programma in PDF

Carlo Klerk

Carlo Klerk –
hacker Achmea

Carlo neemt je mee in de Hacker Mindset. Hij werkt als hacker in dienst van Achmea waar hij meewerkt aan de (digitale) beweging van het bedrijf. Carlo wordt regelmatig uitgenodigd bij de board van Achmea om zijn visie en kennis te delen. Carlo zet de kern van Digital Transformation scherp neer met prikkelende praktijkvoorbeelden over mensen in beweging krijgen, stout zijn in taaie organisaties en mindset.

Prof. Dr. Hans Bakker

Prof. Dr. Hans Bakker – hoogleraar Nyenrode Business Universiteit

In een prikkelende keynote biedt Hans ons een frisse blik op de (mogelijke) rol van HR bij digitale transformaties. Dit doet hij vanuit het perspectief van zijn expertise als hoogleraar Collaborative Strategies: Organizational Development en Transformation Management. Zijn sterke visie is daarnaast gebaseerd op jarenlange praktijkervaring als internationaal business- en strategieadviseur met bedrijven en organisaties in transitie.

Wil je als HRD C-level een uitnodiging?

Wil je meedoen als HRD C-level professional, heb je suggesties of wil je hierover meedenken? Neem contact op met: Sharon van Rooij: 06 – 202 475 67 | s.van.rooij@sbo.nl (let op: vol = vol)

1e Bootcamp: Werken en Leren

Het thema van de 1e bootcamp op 4 maart 2015 in Amsterdam was Werken en Leren: een onmisbare schakel om in deze markt de concurrent voor te blijven.

 

Het gewone opleiden volstaat niet meer, maar wat is het alternatief? Bekijk de terugblik:

 

2e Bootcamp: Agile, Flexibel Leren

We gingen o.a. samen met Bob Mosher in op:

  • Flexibel leren en hoe in te spelen op de snelle ontwikkelingen en technologie
  • Performance support
  • 70-20-10 en de rol van HRD

Lees het verslag van de Bootcamp of bekijk de terugblik:

 

Enkele organisaties die deelnamen:

Antea Group, Arkin, ASML, BNP Paribas Fortis, Booking.com, CMIS Group, Eneco, Etam Groep BV, EY, Groupon, HAN, IFF, ING CB Business School, Janssen, KLM, Luchtverkeersleiding Nederland, Nederlandse Staatsloterij, Ned-Moove, NSCU, Parnassia Academie, Randstad Groep Nederland B.V., Ricoh, Sanoma, T-Mobile, VisionWorks, Webhelp

Reacties van deelnemers

Tasteful learning, creating appetite for more


Ronald Plantinga, Director Customer Learning Philips Lighting

 

De ontwikkelingen gaan te snel om hier niet te komen


Brian Berkouwer, HR Director Ricoh Nederland

 

Ik vond het een inspirerende bijeenkomst met interessante presentaties en vooral interessante gesprekken met collega deelnemers. Op naar een volgende keer.


Wilga Janssen, Oprichter De Kunst van Anders

 

Écht inspirerend


Petra Peeters, Senior HRD Advisor HAN

 

Kennis delen met enthousiaste mensen die in de dagelijkse praktijk bezig zijn met de meest uiteenlopende onderwerpen is een waardevolle tijdsbesteding. “Wat je weet” is de beperking die je overwint door deze ultieme vorm van social learning.


Erwin van Tilborg, Senior Trainer T-Mobile Netherlands BV

 

Innovatief!


Cindy de Kok, Global Development & Learning Manager ASML

Reacties van partners

De Learning Bootcamp was voor mij een hele bijzondere manier om inhoudelijk bezig te zijn met potentiële klanten. Volgende keer doen we graag weer mee!


Mujibor de Graaf, Commercieel Directeur Viadesk

 

Goed gezelschap, goed eten en een goede discussie – een bootcamp op niveau!


Tom Dogterom, Global Account Manager CrossKnowledge

 

Het was erg leuk om onze vergaderruimtes om te toveren tot restaurant en in zo’n informele setting met potentiële klanten in contact te komen. Er was ruimte om ook meer inhoudelijke gesprekken te voeren, voorbij het commerciële praatje. Absoluut waardevol!


Marieke Roël, Marketing & Communicatie Manager IJsfontein

 

Word ook partner!

Ook het gesprek aangaan met 50 HRD beslissers en beïnvloeders? Dat kan als exclusieve partner van de Learning Bootcamp!

  • Invitation only voor deelnemers, 50 HRD beslissers en beïnvloeders aanwezig
  • Persoonlijk contact door informele, kleine setting
  • Iederéén spreken door de opzet van de bootcamp
  • Zelf bepalen wie uitgenodigd wordt