Programma

Congres programma in ontwikkeling

Wij werken momenteel hard aan de ontwikkeling van het congresprogramma van Next Learning 2018


Keynote: Ontketen vernieuwing! Wakker het vuurtje aan!

De oude manier van veranderen past niet meer. We hebben een nieuwe manier van veranderen nodig. Niet met het vooraf uitgedachte plan dat als voorstel op de directietafels terecht komt. Of het management dat vertelt hoe iedereen moet passen in de nieuwe, ondernemende organisatiecultuur.

 

Veranderen is ‘leren’ geworden. Dat is de nieuwe veranderstrategie. Verandering ontstaat doordat er op vele plekken in de organisatie geleerd wordt. Met mensen die met hun lef, energie en creativiteit bijdragen aan de vooruitgang van de organisatie. Uitproberen, vastlopen en weer opnieuw beginnen.

 

Gooi de plannen en strategieën aan de kant. En kijk samen met Arend Ardon naar gedrag, naar wat er wérkelijk gebeurt in de praktijk. Arend bestudeerde 5 jaren het gedrag van directie en management (promotieonderzoek). Er blijken ingesleten patronen te bestaan die verandering, geheel onbewust, juist ondermijnen.
In de directiekamers, bij business managers, bij stafafdelingen en op de werkvloer. Bij iedereen!

 

Arend Ardon laat je zien en ervaren wat die ingesleten patronen zijn. En dat veranderen gaat over psychologie van mensen, emotionele intelligentie en jezelf kwetsbaar opstellen: veel minder maakbaar dan eigenlijk plezierig zou zijn! Het zijn belangrijke lessen die onze kijk op veranderstrategieën direct verandert.
Over het aanwakkeren van vuurtjes!

 

Door: Arend Ardon, Adviseur, onderzoeker: Leiderschap in ontwikkelings- en veranderprocessen


Learning Design for Business Performance: de 4 GameChangers

Het spel verandert, het speelveld verandert. We hebben te maken met een nieuwe ‘Game’. ‘Leren & ontwikkelen’ is een ander spel geworden, met andere spelregels. Leren moet leiden tot wendbare medewerkers, snel aangepast kunnen worden en een hoog rendement hebben. En leren is steeds meer gericht op verbetering van het werk. Leren is daarmee niet meer het domein van HRD alleen, leren is van de hele organisatie geworden. Dat vraagt om een ander design en om een andere kijk op leren en ontwikkelen. Wat is dat design en hoe zet jij als HRD’er de lijnen uit?

 

Tijdens de sessie van Marcel de Leeuwe krijg je aanknopingspunten waarmee jij daadwerkelijk verandering kunt realiseren. Wat zijn de spelbepalende veranderingen in het game changing speelveld? Wat zijn de oplossingsrichtingen waarmee jij de veranderende wereld van nu kunt bedienen? De HRD-er als kern van de wereld in transitie.

Door: Marcel de Leeuwe

Schrijf je in voor Next Learning 2018


Track met Open Badge

Deze sessie van Marcel de Leeuwe vormt een track: Learning Design for Business Performance. Bij het volgen van de sessie van Marcel de Leeuwe + 2 expertsessies ontvang je een Open Badge. Hou deze website in de gaten voor meer informatie over deze track met Open Badge.

De vier GameChangers:

  • Fluid & Powerful Learning & Working
  • 24/7 Availibility Learning
  • Smart & Immersive Technology
  • Open & Ownership

Thema’s Next Learning 2018: