Keynote sprekers 2017

 

Mindblowing technologies in learning to embrace!

Donald Clark | EdTech entrepreneur

Donald Clark - Next Learning

Our brain loves new technology. It fits to how the brain works, as a network. It fits better to the agile reality we are in. And it fits better to the way we learn. In this keynote Donald Clark will inspire you about the pedagogy of new technology.

Brains are not lineair
Brains are not alphabetical
Brains are not hierarchial
Brains are networks
Just like how new technique works!

What technology could enhance our learning and performance? How does it work? How do we make it work? Should we be careful and afraid of technique? Is it about ‘gadges’ and ‘fun’? In the opening keynote speech, Donald Clarks provides a clear view and a special insight in the use of Augmented Reality, Virtual Reality and Artificial Intelligence in learning.

It is time for Plan B!

De agile en creatieve medewerker – waar zit ‘de knop’?

Karl Raats | Mondhoekmissionaris

Carl Raats - Next Learning

Waarom moeten we eigenlijk zo nodig innoveren? Veranderen is moeilijk, 80% heeft er geen zin in. Het is ook helemaal niet bewezen dat je moet innoveren om te overleven. Innoveren kost ook nog eens geld. Het kost ruimte en tijd. En het kost moeite om het gaande te houden.

En tóch willen we innoveren. Want het móet anders. En hupsakee: daar zijn de veranderplannen, cultuurprogramma’s en innovatie-brainstorms. Getrek en gesjor, want ‘ze’ willen niet! Maar actieplannen en to-do-lists zijn een vorm van bezigheidstherapie. Het zijn ‘lippendiensten’. Dat moet anders kunnen.

Waarom maken we van innoveren eigenlijk niet een mooi feestje? Hoe geef je op een prettige manier gevolg aan plannen en nieuwe ideeën? Waar zit de creativiteit? Waar liggen de kansen wél? Maar liefst 85% van de creativiteit in een organisatie wordt niet benut. Wat een kansen!

Karl Raats laat je tijdens zijn afsluitende keynote lezing ervaren hoe jij je organisatie creatiever kunt maken:

  • Met positieve interventies
  • Door op een andere manier naar dingen te kijken
  • Met manieren om je ideeën tot leven te wekken (en die ingeslapen collega ook)

HRD in de agile organisatie – transform or die!?

Hans Bakker | Hoogleraar Collaborative Strategies, Nyenrode Business Universiteit

Hans Bakker- Next Learning

Ik zie veel HRD/M-afdelingen worstelen in deze tijd met hun rol in organisaties. Het HRM-dna, afkomstig uit het oude hiërarchische model, is daarbij een grote belemmering. Laat het los en ga voor volledige transformatie!

 

HRD/M is ontstaan in de tijd van de grote industriële ondernemingen. In de tijd van de hiërarchie, waarin er van bovenaf werd gezorgd voor het personeel. We zitten nu in een digitale transformatie, een nieuwe werkelijkheid. De wereld is Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous: VUCA! Ontwikkeling komt van links, rechts, van onderop. En het komt snel.

Welke rol speelt HRD/M in deze VUCA-wereld? Gaan we voor een beetje aanpassen of gaan we voor écht transformatie? Hans Bakker geeft een prikkelende visie vanuit het perspectief van Organisational Development en Transformation Management. En hij heeft voor jou een advies!

Hans Bakker verzorgt ook een expertsessie van 15.40 tot 16.35 uur.

 

 

Dagvoorzitter

Maarten Bouwhuis | Presentator, dagvoorzitter en debatleider

Maarten Bouwhuis leidt ons – net zoals vorig jaar – door Next Learning op een bevlogen, scherpe en betrokken manier. Hij zorgt met veel humor en nieuwsgierigheid voor de kwinkslag op het juiste moment!