Track: New Learning Design for Performance

De 4 GameChangers

Het spel verandert, het speelveld verandert. We hebben te maken met een nieuwe ‘Game’. ‘Leren & ontwikkelen’ is een ander spel geworden, met andere spelregels. Leren moet leiden tot wendbare medewerkers, snel aangepast kunnen worden en een hoog rendement hebben. En leren is steeds meer gericht op verbetering van het werk. Leren is daarmee niet meer het domein van HRD alleen, leren is van de hele organisatie geworden. Dat vraagt om een ander design en om een andere kijk op leren en ontwikkelen. Wat is dat design en hoe zet jij als HRD’er de lijnen uit?

 

Tijdens de sessie van Marcel de Leeuwe krijg je aanknopingspunten waarmee jij daadwerkelijk verandering kunt realiseren. Wat zijn de spelbepalende veranderingen in het game changing speelveld? Wat zijn de oplossingsrichtingen waarmee jij de veranderende wereld van nu kunt bedienen? De HRD-er als kern van de wereld in transitie.

Track met Open Badge
Deze sessie van Marcel de Leeuwe vormt een track: Learning Design for Business Performance. Bij het volgen van de sessie van Marcel de Leeuwe + 2 expertsessies ontvang je een Open Badge. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over deze track met Open Badge.
De vier GameChangers:

  • Fluid & Powerful Learning & Working
  • 24/7 Availibility Learning
  • Smart & Immersive Technology
  • Open & Ownership

Door: Marcel de Leeuwe, leerbeleving.nl