Gratis online lesmateriaal voor kinderen

Gratis online lesmateriaal voor kinderen

Artikel door: Iris Koolen, E-learning for Kids

EFK biedt gratis online lesmateriaal voor alle kinderen in de wereld. Op dit moment ben ik in Kaapstad. Inmiddels ben ik als boardmember alweer drie jaar betrokken bij deze fantastische stichting. Samen met het bedrijf Tinqwise coördineren we de ontwikkeling van een online curriculum voor primary education. ik ben nu samen met een groep freelancers in Kaapstad voor het maken van een video voor EFK. hiermee kunnen we laten zien welk impact het werk van EFK heeft.

Amy Biehl Foundation

Vandaag bezoeken de townships en de Amy Biehl foundation. Deze foundation vangt kinderen na school op met een speciaal programma met muziek, dans, sport en extra lessen. Kevin de directeur vertelt ons dat nog steeds meer dan 50% van de kinderen in zuid Afrika tijdens het doorlopen van de lagere school uitvallen. Vaak belanden ze op straat en hebben ze een toekomst vol drugs, criminaliteit en armoede. De stichting zorgt ervoor dat kinderen opgevangen worden en eten krijgen.

Overdag op school wordt vaak nog slecht lesgegeven. Er zijn in Zuid Afrika -ook na de apartheid-te weinig docenten die gekwalificeerd zijn, geen kennis hebben van taal, rekenen en andere vakken. E-learning biedt de mogelijkheid om toch die kennis op te doen die de kinderen nodig hebben.

Project in gulethu

We bezoeken een project van hun in 1 van de townships 'gulethu'. De township is indrukwekkend. gekleurde stenen huizen afgewisseld met golfplaten. kinderen met kleding in alle kleuren van de regenboog, overal waslijnen en de geur van gebraden kip. In de Township zelf staan gebouwen waar de activiteiten van de foundation plaatsvinden.

Terwijl de kinderen binnen druppelen worden de laptops uitgestald. Heel leuk om te zien om de lessen die we bij EFK hebben gemaakt op hun scherm staan. Hier in Kaapstad gebruiken ze een offline variant waarbij de lessen zijn gedownload op de laptops. In het lokaal is een lerares Nelly die ze helpt. Kinderen zitten in groepjes te werken achter de computer. Het is muisstil.

Ik spreek met een meisje van 9 jaar. ze heet Abongile. Haar ouders zijn werkloos, ze woont in de Township en haar droom is om lateraccountant te worden. Na school komt ze hier. Ze vertelt dat ze op school nauwelijks rekenen leert. Door het doen van de mathlessen, heeft ze goed leren tellen. Nu kan ze bij het boodschappen doen veel beter opletten of ze genoeg terug krijgt in de winkel. Ze vindt het leren met de computer leuk en vertelt me dat ze later heel graag in een kantooroutfit naar een echte office wil.

e-Learning heeft prioriteit

Aan het einde van de dag spreekt Kevin me aan. Hij geeft aan dat e-learning prioriteit heeft voor Amy Biehl. De laptops werken niet goed meer en hij heeft geen geld voor nieuwe.   Ik beloof hem op zoek te gaan naar organisaties die hem kunnen helpen.

Als ik van 1 ding overtuigd ben is dat we vanuit EFK zinvol bezig zijn. Steeds meer kinderen in de wereld krijgen toegang tot school. de kwaliteit is echter slecht en dat gaat de komende jaren niet veranderen. Op deze manier kunnen we scholen en leerkrachten ondersteunen. Het was fantastisch om hier te zijn!

3 COMMENTS

 1. april 04, 2013 14:01 Beantwoorden

  Iris.

  Prachtig wat je doet. Misschien kunnen we Kevin wel helpen. Ik denk aan 2 organisaties in SA.

  Lap tops is 1 en internet is 2. Dan is 24/ 7 via de cloud ook mogelijk en dus ook Engels.

  Willem BdH

   

  • april 04, 2013 15:15 Beantwoorden

   Willem,

   Dat zou geweldig zijn! Graag contact hierover. Zij gaven aan dat laptops + dongels een mogelijkheid zijn. Onze lessen draaien offline. Zelfs als het een beperkt aantal lessen zijn vinden ze dit al fantastisch. Ook Engels! en het leuke is dat ook kinderen daar houden van Beyonce, Justin Bieber en Alicia Keys. Daar sluiten jullie met english centre perfect bij aan!

   We hebben contact!

 2. april 04, 2013 14:02 Beantwoorden

  Iris.

  Prachtig wat je doet. Misschien kunnen we Kevin wel helpen. Ik denk aan 2 organisaties in SA.

  Lap tops is 1 en internet is 2. Dan is 24/ 7 via de cloud ook mogelijk en dus ook Engels.

  Willem BdH

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020