Interview met Priscilla Verwoert

Interview met Priscilla Verwoert

[custom_frame_left] Priscilla Verwoert | E-Learning Event 2013 [/custom_frame_left]In aanloop naar het e-Learning Event halen we middels dit blog graag een aantal interessante zaken rondom e-learning naar voren. Zo ook de sessie van Priscilla Vervoert.

Op 16 april gaat zij in op 'Eenvoudig, goedkoop leermateriaal ontwikkelen met video'. Wat kun jij daar van leren? En waarom wordt dit zo belangrijk in de toekomst?

 
Als je één ding zou mogen veranderen aan het leren, wat is dat dan?

Dat er meer gebruik wordt gemaakt van moderen technologieen in het onderwijs. Niet alleen bij het aanbieden van het onderwijs maar ook in de opdrachten die de leerlingen krijgen.

Wat bespreek je in je sessie en wat kunnen deelnemers ervan leren?

Ik bespreek op welke wijze wij gebruik maken van korte video bij het ontwikkelen van onderwijsmateriaal.  Hoe pak je dat aan en waar moet je op letten? Hoe maak je zoveel mogelijk gebruik van de kennis die je als instelling al in huis hebt. Ik vertel wat onze ervaringen zijn met  het filmen en wat de do's en don't zijn.

Wordt het belangrijk in de toekomst?

Ja, kijk maar naar de groei van youtube. You tube staat nu al vol met digitaal lesmateriaal. Onlangs brak mijn sleutel af in het slot. Via you tube heb ik geleerd hoe je deze met een kleine handzaag kan verwijderen. Door het te zien kon ik het zo nadoen. Scheelde me een hoop geld.

Mijn zoontje van 13 kreeg onlangs de huiswerkopdracht om een boek te lezen. In plaats van een boekbespreking moest hij er een korte film van maken. Een super leuke opdracht waar enthousiast aan gewerkt werd. Het is opvallend hoe makkelijk de nieuwe generatie dit soort opdrachten uitvoert. En ook in dit geval werd via you tube geleerd hoe je in window moviemaker een film moest monteren en muziek moest toevoegen.

 

 

2 COMMENTS

 1. februari 01, 2013 09:40 Beantwoorden

  Hallo Priscilla, interessant onderwerp! Als het lukt kom ik zeker even naar je luisteren.

   

   

 2. Hanneke Derksen
  februari 19, 2013 15:02 Beantwoorden

  Super! Go Priscilla Go!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020