Interview over e-learning bij KLM

Interview met Edwin Bleumink

[custom_frame_left] Hans Korteling [/custom_frame_left]In aanloop naar het e-Learning Event halen we middels dit blog graag een aantal interessante zaken rondom e-learning naar voren. Zo ook de sessie van Edwin Bleumink.

Op 16 april gaat hij in op 'Interactief video leren: uit het klaslokaal naar de werkvloer van KLM'. Wat kun jij daar van leren? En waarom wordt dit zo belangrijk in de toekomst?

 

Als je één ding zou mogen veranderen aan het leren, wat is dat dan?

Een verder transitie van klassikale trainingen naar personlized learning. Meer focus op just enough and just in time waarbij het van belang is dat de learner eenvoudig toegang heeft tot de materie zodat deze het lesmateriaal altijd kan raadplegen. Het verbinden van werken met leren.

Wat bespreek je in je sessie en wat kunnen deelnemers in je sessie leren?

In onze sessie bespreken we de transitie van een klassikale training tot een interactive selfstudy. Welke stappen we samen met de opdrachtgever genomen hebben en hoe we de opdrachtgever hebben kunnen overtuigen van onze ideeën.

Daarnaast laten we ook zien hoe we het project hebben aangepakt, wat we geleerd hebben voor een volgend project en wat het project al heeft opgeleverd. We sluiten af met de promotiefilm die we over het product gemaakt hebben.

Wordt het belangrijk in de toekomst?

Voor ons zijn online toepassingen erg belangrijk voor nu en in de toekomst. Op dit moment maken we geen self study meer zonder het gebruik van video.

Daarnaast zullen mobiele leeroplossingen ook een belangrijke bijdrage gaan leveren. Zeker om mensen al te enthousiasmeren als zij naar een klassikale training gaan door het geven van extra info of al praktijk opdrachten via een app. Of anderzijds dat mensen via mobiele toepassingen leren zonder dat zij het ervaren als leren, doordat het via een leuke en interessante game of video tot hun komt. Dit kan dan ook betekenen dat mensen meer buiten kantoortijden gaan leren. In het kader van bewust werken of het nieuwe werken, betekent dit dat mensen veel meer in staat zijn om het leren aan te passen aan hun behoefte.

Je kunt dan een omgeving creëren waar mensen denken dat ze informeel leren maar eigenlijk is het meer vooropgezet informeel leren.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit en vergelijkbare onderwerpen? Kom dan naar het E-Learning Event 2013! Download de brochure voor een compleet overzicht.

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020