Learning Indicator 2014: Belgen leren het liefst klassikaal

Learning Indicator 2014: Belgen leren het liefst klassikaal

Learning Indicator 2014Kluwer Opleidingen in België doet al vijf jaar onderzoek naar professioneel leren bij medewerkers, managers en HR-verantwoordelijken. Zo ook dit jaar: maar liefst 3.312 professionals namen deel aan Learning Indicator 2014.

Wat opvalt, is dat – tegen alle verwachtingen in – klassikaal leren de populairste manier is gebleven om up-to-date te blijven… Maar liefst 70% van de professionals geeft hier de voorkeur aan. Terwijl HR-verantwoordelijken vijf jaar geleden nog voorspelden dat andere leervormen terrein zouden winnen ten koste van klassikaal leren. 

Miek Wouters, learning consultant bij Kluwer Opleidingen, geeft aan dat Kluwer in de vraag naar opleidingen wel degelijk een evolutie opmerkt, maar dan eerder naar hybride vormenvan opleidingen. Die spelen de voordelen van ‘samen’ leren en het delen van kennis uit, maar houden ook rekening met de individuele voorkennis, leerritme, en leervoorkeuren van de deelnemers. Maar dat klassikale aspect blijft dus wel degelijk belangrijk!

Wat denken jullie… geldt dit ook voor Nederland?

Lees hier de volledige resultaten van het onderzoek Learning Indicator 2014

Lees meer over Next Learning 2015

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020