Video: Bob Mosher over 70-20-10

Video: Bob Mosher over 70-20-10

Bob MosherOp 8 oktober 2015 vond de 2e Learning Bootcamp plaats. Keynote Bob Mosher, Chief Learning Evangelist APPLY Synergies, deelt zijn visie over hoe we optimaal leren. Leren we het meest uit boeken, cursussen of door het opdoen van ervaring tijdens werk?

In onderstaande video bespreekt hij het 70-20-10 model. De 70% (leren op het werk en ervaring opdoen) is het beste “leermodel”, terwijl de 10% (cursussen) het minst werkt. Dit terwijl we 90% van ons leven besteden aan deze 10%! Het is een geweldig middel, maar we maken er geen goed gebruik van.

 

“Ik durf niet naar een dokter te gaan en hem te vertellen wat hij me moet voorschrijven. Dit gebeurt bij ons iedere dag: mensen lopen ons kantoor binnen en vertellen ons welke cursussen ze moeten volgen.”

 

Een medewerker gaat door drie fasen van zijn ‘werkleven’:

  1. Kennis van zaken: dit gebeurt door training.
  2. Het toepassen van deze kennis op het werk.
  3. Het constant verbeteren van de medewerker.

Indien de medewerker zijn kennis niet omzet naar goed werk, dan is hij niet bekwaam genoeg. We moeten er dus voor zorgen dat medewerkers hun kennis kunnen toepassen in het werkveld. Hier gaat het uiteindelijk om. We moeten stoppen met denken dat je met alleen studeren alles bereikt!

Bekijk zijn video:

Meer weten over de Learning Bootcamp?

Het thema van de 2e succesvolle Learning Bootcamp op 8 oktober 2015 was Agile, flexibel leren: inspelen op snelle ontwikkelingen. 50 HRD C-level professionals van multinationals en corporates uit heel Nederland gingen samen met o.a. Bob Mosher in op de volgende thema’s:

  • Flexibel leren en hoe in te spelen op de snelle ontwikkelingen en technologie
  • Performance support
  • 70-20-10 en de rol van HRD

Lees ook het complete verslag van deze Bootcamp.

Lees meer over de Learning Bootcamp en doe mee!

 

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020