Winnaar Creative Startup Award 2014

Winnaar Creative Startup Award 2014

Mobile Music Manager

“Het winnen van de Creative Startup Award 2014 was voor mij een bevestiging van de kwaliteit van mijn product. Mede daardoor staan er nu contracten op stapel met uitgevers van bladmuziek en investeerders in de muziekwereld!”, Eric Provoost van Mobile Music Trainer

Eric Provoost heeft het over zijn prijswinnende app Mobile Music Trainer. De app geeft kinderen (en volwassenen) persoonlijke feedback, zonder tussenkomst van een leraar.
Door positieve correcties op toonhoogte en ritme, leren kinderen op hun eigen tempo muziekstukken in te studeren.

Eric, zelf docent muziek en docent ICT aan de Stedelijke Scholengemeenschap De Rede in Terneuzen, zag dat veel muziekscholen op het randje van faillissement staan door alle bezuinigingen in het onderwijs.
Dat gaat hem natuurlijk aan het hart. Met deze app stimuleert hij leerlingen om toch muziek te blijven spelen, waardoor ze mogelijk langer lid blijven van een muziekschool.

Eric Provoost : “Het is een eenvoudig en ogenschijnlijk klein product. Maar de doelgroep is groot en er is nog niks op dit gebied. Bovendien is de kracht van elke succesvolle app, dat hij een paar dingen heel erg goed kan. Dat doet de Mobile Music Trainer.”

De app is gratis voor de individuele leerling , maar Eric Provoost heeft ook concrete commerciële kansen voor zijn nieuwe product.

De app heeft nl. de belangstelling gekregen van uitgevers van bladmuziek. Binnen een paar maanden hoopt Eric contracten te sluiten met diverse uitgevers en investeerders in de muziekwereld.

Zelf de app proberen

De gratis app is geschikt voor iPod 4th generation, iPhone 4 en hoger, iPad mini, iPad 2 en hoger.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

 

 

 

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020