Leertrack – Lean Startup in Learning

LeerTrack-host: Marie-Louise Kok | Digital Learning Expert

Zoek jij extra verdieping tijdens Next Learning? Kies voor een LeerTrack! Dit is een soort ‘Ikea-route’ in het congres. Een minicursus van 3 sessies die samen één geheel vormen. Daarnaast volg je ook de 3 keynotes van het hoofdpodium.
Bij deelname aan de 3 sessies van een LeerTrack ontvang je een Open Badge. Dat is een digitaal certificaat van deelname. Een Open Badge kun je bijvoorbeeld plaatsen op je linkedin-profiel.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

LeerTrack | Lean Startup in Learning

Hoe benut je als leerprofessional het concept van Lean Startup in jouw organisatie?

Sessie 1: Lean Startup: Roadmap en Succescriteria voor jouw organisatie
Sessie 2: Build to Test: leerinterventies ontwikkelen met de Lean Startup Methode
Sessie 3: Praktijkvoorbeeld: Lean Startup (spreker uitgenodigd)

 

Sessie 1:Lean Startup: Roadmap en Succescriteria voor jouw organisatie

Door Marie-Louise Kok, digital learning expert (met de pumps in de modder!)

Met de Lean Startup methode kun je snel en goedkoop testen of je op de goede weg bent. Flexibeler en slimmer kan bijna niet!
De Lean Startup (ontwikkeld door Eric Ries) wordt toegepast door bijna ieder startend bedrijf ter wereld. Maar deze onderzoeksmethode is ook bruikbaar in grotere organisaties met een bestaande organisatiestructuur. Het helpt je in innovatie en business development, bij versnellen, bij verandering en bij productontwikkeling.

Wat erbij hoort: in gesprek met je klant, falen mag, experimenteer en valideer.
Wat je niet meer doet: businessplannen schrijven, alles tot 2 cijfers achter de komma doorrekenen en je laten tegenhouden door de beren op de weg.

Nieuwsgierig geworden of Lean Startup iets is voor jou en jouw organisatie? Kom naar deze sessie!

Als digital learning expert verzorgt Marie-Louise Kok onder meer bij Leyden Academy (internationale) MOOC’s, online leerplatformen en leerprogramma’s. Voorheen werkte Marie-Louise o.a. als Intrapreneur bij Sanoma. Ze stond echt met de ‘pumps in de modder’ met betrekking tot de Lean Startup methode. Ze won een investeringsfonds voor learning startup Ucourse.nl. En zette ze met een team onderwijshulpmiddel Listr.nl in de markt.

 

Sessie 2: Build to Test: leerinterventies ontwikkelen met de Lean Startup Methode

Door Job Bilsen, business consultant One Shoe (digital & creative agency) & voorheen ontwikkelaar van leeroplossingen.

Hoe weet je of de oplossing die je voor ogen heb ook echt je probleem oplost? Durf je in kleine stappen de organisatie écht in beweging te krijgen of kies je voor ‘zekerheid’ en wacht je met implementeren totdat je hele ontwikkelproject klaar is? Past Lean Startup eigenlijk wel bij L&D projecten binnen grote organisaties? Job Bilsen gaat in op de voor- en nadelen.

Zet je vooroordelen opzij en kijk naar het gedrag van de doelgroep. Door continue reflectie op het proces en product kun je iedereen op één lijn houden. En creëer je de tijd en ruimte om nieuwe inzichten tijdens het project aan te pakken. Eigenlijk leren alle betrokkenen bij een L&D project doorlopend. Door slim te testen weet je of je op de goede weg zit of dat je moet bijsturen. En als je het goed aanpakt, kun je waardevolle lessen trekken uit je Minimum Viable Product (MVP). Zo kun je een oplossing maken waarmee je echt impact kan maken.

Maar hoe ga je om met stakeholders die van te voren willen weten wat de oplossing en het eindproduct zal zijn? En de leerdoelen centraal stellen, de ‘waterval’ methode gewend zijn of teamleden die in de aanname stand blijven? Leer van de ervaringen, do’s & don’ts van Job Bilsen en volg deze sessie!

Job Bilsen begeleidt als business consultant via One Shoe (digital & creative agency) onder meer de ontwikkeling van webapplicaties voor bijvoorbeeld een opdrachtgever als thuisarts.nl, Studiekeuze123 en kanker.nl. Voorheen werkte Job o.a. als Head of Learning Applications bij Bright Alley en als Learning en Performance Consultant bij Conclusion voor opdrachtgevers als KLM, Nikon, Yamaha Motors, Ziggo, Akzo Nobel, Roche, Stork en ABN Amro.

Sessie 3: Praktijkvoorbeeld: Lean Startup

 

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2018