mens@work

De Happy Worker – op zoek naar het hart van de lerende
Skills om blij en bevlogen te (kunnen!) bijdragen aan de snelle, wendbare organisatie
Feedback & leren van elkaar
Kracht van de persoonlijk contact vs techniek

Keynote: Talent als kikkers in een kruiwagen!??

Het individuele talent een kans geven. Dat vraagt natuurlijk wel om een heel andere aanpak. Hoe zorg je dat al die individuele talenten samen één geheel vormen?

 

Géén leiding geven, dat hebben we al eerder geleerd van een professor.
Maar wat dan wél????

Bekijk de hele sessie

Laat je eens inspireren vanuit een hele andere discipline! Dominic Seldis weet als geen ander hoe je met talent werkt en hoe je ze aanstuurt. Juist om het gehele team fantastisch te laten presteren.

 

Door: Dominic Seldis, ‘Maestro

Dominic is de 1ste Contrabassist in het Concertgebouworkest, hij is hoogleraar aan de Royal Academy of Music in Londen én je kent hem vast en zeker van het dirigentenprogramma “Maestro”, waarin hij bekende Nederlanders beoordeelt op hoe zij een orkest aansturen. Dominic is echter ook een groot liefhebber van pop/jazz/light music. Hij heeft aan vele TV- en Film soundtracks zijn bijdrage geleverd (Harry Potter, James Bond, English Patient, Dr. Who) En muziek opgenomen met bekende popmuzikanten (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca).

 

Expertsessie: ROI op Talent: benut het potentieel van je mensen!

Onze hersenen kunnen zich blijven ontwikkelen en kennen geen leeftijdsgrens. In de neurowetenschappen zien we onze hersenen als plastisch en niet langer als statisch. Voor organisaties ligt hierin de sleutel tot continue verbetering, duurzame inzetbaarheid en voor onszelf als mens: de sleutel tot geluk en zingeving. Er is wel enige actie nodig om je hersenen in de ontwikkelstand te houden. Je kunt daar zelf maar ook als organisatie een rol in vervullen. In deze sessie komen de volgende vragen aan bod:

Bekijk de hele sessie
  • Welke rol kan jij spelen om talent tot bloei te laten komen in jouw organisatie?
  • Is iemand een talent of kun je talent ontwikkelen door oefenen?
  • Waar zit talent eigenlijk in onze hersenen?
  • Ben je als organisatie wel in staat om talenten van medewerkers te ontdekken te ontwikkelen en behouden?

Benieuwd hoe je er zelf voor staat? Doe dan alvast de gratis test.

 

Door: Evert Pruis, Talent Development en Talent Management expert Forzes en Ria van Dinteren, Onderwijskundig Adviseur, Philadelphia Leerhuis

 

Learning table: Leren door te doen met Challenges – kleine opdrachten die activeren om nieuwe skills toe te passen

Je neemt je voor om iets anders te doen. Beter. Slimmer. Om jezelf te ontwikkelen. Maar door de waan van de dag is het moeilijk om nieuw gedrag in de praktijk te brengen. Niet met challenges. Dit zijn kleine opdrachten die jou activeren om nieuwe skills toe te passen. In deze sessie ga jij als  learning professional zelf challenges ontwikkelen zodat je concreet invulling kunt geven aan het leren door te doen binnen jouw organisatie (70% leren).

Bekijk de hele sessie
Door: Renske Roet, Managing Partner Jobtraining

Hersenkennis is mensenkennis: het nieuwe goud voor organisaties!

Mensen met een growth mindset zijn intrinsiek gemotiveerd en werken niet alleen voor ‘de centen’. Ze zijn ontwikkelbaar en realiseren zich dat samenwerken een goede manier is om nieuwe vaardigheden aan te leren. Ze zijn niet bang om fouten te maken en durven uit hun comfortzone te stappen.

Een medewerker die goed bij de functie en de werkgever past is tevredener, voelt zich meer betrokken en wil langer blijven. Het brein speelt daarin een hoofdrol. Alle reden om daar 100% aandacht aan te geven.

Bekijk de hele sessie

 

Dr. Marcia Goddard, neurowetenschapper, promoveerde op het verband tussen de werking van het brein en sociaal gedrag. Zij ontwikkelde neuropsychologische tests om in organisaties de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

Dat is een belangrijke aanvulling op de persoonlijkheidstests.

Neuropsychologische tests kijken naar iemands capaciteiten, wat kán een kandidaat. Wat is zijn karakter en mindset en wat zit er ‘in het vat’? Als je ergens op dit moment minder goed in bent, kun je daar over een jaar in uitblinken. De neuropsychologische test brengt die growth mindset in kaart.

 

Tijdens deze sessie gaan we concreet in op o.a.:

 • Hoe gebruik je de neuropsychologische test voor je workforce?
 • Hoe benut je de testresultaten voor je organisatie?
 • Hoe verander je naar de gewenste cultuur?
 • Welke rol kan het aantrekken van nieuwe mensen daar in betekenen?

 

Door: Dr. Marcia Goddard, neurowetenschapper, HR Science & Innovation bij YoungCapital

 

Expertsessie: Ga doen wat je écht belangrijk vindt…en je collega’s ook!

De wereld waarin wij ons als individuen en organisaties bevinden, verandert continu, is onzeker en complex. Het tempo is hoog en de informatiestroom is oneindig. Ons leven is vaak hectisch en door de drukte is de juiste balans werk/privé lastig te vinden. We nemen nauwelijks tijd om te reflecteren. Maar wat denken, voelen en willen we eigenlijk? Het antwoord op die vraag is meer nodig dan ooit.

Bekijk de hele sessie
Tijdens deze sessie reiken we je een methode aan die je bewuster maakt van deze uitdagingen. Daarnaast biedt het je de vaardigheden om de informatiestroom het hoofd te bieden zonder opgebrand te raken. Het stelt je in staat om een stap achteruit te doen en een bedachtzame waarnemer en auteur van je eigen leven te worden, op basis van wat voor jou belangrijk is. In plaats van je te laten opzwepen in reactie op de overprikkeling in onze wereld.

Vaak helpt het om met andere mensen te praten en samen te reflecteren. Nick en Judith proberen met deze methode je sparringpartner te zijn. Tijdens deze sessie krijg je een korte introductie, maar je gaat ook aan de slag.

 

Judith en Nick werken met 5 praktijken (manieren van doen) en 10 mindsets (denkbeelden en aannames). Deze helpen je om keuzes te maken, op zo’n manier dat je je beter voelt en dat je minder stress ervaart. Daarnaast besteden we aandacht aan waardevolle inzichten uit de positieve psychologie en de filosofie, met nadruk op levenskunst.

 

Ga je het doen!?

De methode uit deze sessie is ook beschreven in een boek: Ga doen wat je echt belangrijk vindt!

 

“Het is een boek voor hen die erachter willen komen wat ze belangrijk vinden, voor hen die dat al weten maar nog niet durven en voor iedereen die anderen helpen om erachter te komen.”
Stine Jensen, filosoof en schrijver van o.a. Alles wat ik voel en GO East

 

“Dit boek biedt ondersteuning om écht datgene te realiseren wat voor jou ook werkelijk telt.”
Jan Auke Walburg, em. hoogleraar positieve psychologie

 

“Begin vandaag: lees het, beleef het, en weet dat de wereld op je wacht.”
Kayvan Kian, Management Consultant, McKinsey & Co

 

“Dit boek houdt de lezer een spiegel voor die verleidt tot meer zelfinzicht, balans en persoonlijke groei.”
Pepijn van der Meulen, eigenaar en Chief Vitality Officer bij Lifeguard

 

“Een echte aanrader voor leef – en loopbaanadvies.”
Ruud Rikhof, Managing Partner bij KennedyFitch

“Dit boek helpt je carrière, maar vergroot ook je algehele gevoel van welzijn.”
Sephanie, Khurana, Faculteitsdecaan Harvard University

 

Alle royalties van het boek komen volledig ten goede aan de Foundation van Nick van Dam en Judith Grimbergen, e-learning for kids.

 

Door:Nick van Dam, hoogleraar, adviseur en auteur en Judith Grimbergen, trendwatcher, designer, docent en auteur

 

Continu vernieuwend: Blended challenges

Hoe borg je “klassikaal” en behoud je de leercurve?
Met ‘blended challenges’ heeft de Bijenkorf voor food medewerkers hier een volgende stap in gezet.

 

Een nieuwe vorm van leren die bij de Bijenkorf medewerkers van de F&B afdelingen is uitgeprobeerd. Hoe beviel deze mix van beproevingen? Wat zijn belangrijke resultaten voor zowel medewerker als gast en wat maakt deze aanpak anders dan andere werkvormen? Laat je inspireren en kom naar ‘blended challenges’…

 

Door: Mirjam Brinkman, Adviseur Learning & Development De Bijenkorf

 

Communicatie-thermometer! Case Rabobank: online scan klantgerichtheid, samenwerking en resultaatgerichtheid

Hoe meet en verbeter je het communicatieve niveau van duizenden medewerkers? En wat vinden ze er zelf van?
In online rollenspelen laten mensen zichzelf zien. Via gevalideerde criteria en professionele beoordeling, krijgt iedereen – individueel en strikt persoonlijk – inzicht in zijn competenties om hierna gericht te ontwikkelen. Tijdens deze bijeenkomst is er uitleg over de systematiek en worden ervaringen van een lopend project bij Rabobank gedeeld.

 

Door: Marijn de Geus, CEO TrainTool & Anne Ruth Webbink, Business Development Rabobank

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021