HiHaHo: Eenvoudig zelf een video interactief maken

HiHaHo: Eenvoudig zelf een video interactief maken

St Jansdal over interactieve video

Vol passie hebben Jennie den Besten (hoofd van St Jansdal Academie) en Lisanne van Barneveld (adviseur e-learning) op Next Learning 2019 verteld hoe zij vanuit hun visie op opleiden, interactieve video inzetten binnen de St Jansdal ziekenhuizen. Het was een drukbezochte en inspirerende sessie, waarop we veel leuke reacties hebben gehad.

 

Bekijk hier de interactieve video, waarin zowel Jennie als Lisanne, samen met hun collega’s uit de praktijk, vertellen wat zij bereiken met interactieve video.

HiHaHo is een zeer gebruiksvriendelijke online tool, waarmee je eenvoudig zelf video’s interactief kunt maken. Video wordt steeds populairder in leertrajecten en dat is ook niet gek. Het is een hele aantrekkelijke, snelle en effectieve manier van leren en iedereen heeft een HD camera in zijn zak.

Geef de kijker de regie

Door een video te verrijken met een interactieve laag maak je deze veel krachtiger. Als kijker heb je  zelf de regie en word je actief bij de video betrokken. Interactief maken betekent dat je vragen, een menu, links, afbeeldingen, ondertiteling, hotspots, knoppen enz. aan een video toe kan voegen.

Verhoog het leerrendement met Learning-boosters

Interactieve video’s hebben met name een groot effect op het leerrendement als deze ingezet worden als zogenaamde learning-boosters om het eerder geleerde na afloop van een training extra onder de aandacht te brengen, voor een betere borging. Of bijvoorbeeld als korte leerinterventie om een specifiek onderwerp onder de aandacht te brengen.

Maak een video interactief in 3 eenvoudige stappen

Met HiHaHo maak je een video interactief in 3 eenvoudige stappen: 1. Je selecteert een video op bijvoorbeeld Youtube, Vimeo, je eigen videoplatform, of je upload de video in HiHaHo. 2. Je verrijkt de video met de gewenste interacties. 3. Je deelt de video met een link, embedcode, Scorm of xAPI.

Vervolgens kan je in de statistieken precies zien hoe de video bekeken wordt en wat de kijkers doen met de interacties. Scores van vragen kunnen zowel voor de kijker als de beheerder inzichtelijk gemaakt worden en kunnen ook teruggegeven worden aan het LMS.

Probeer het zelf

Wij kunnen het vertellen, maar het beste beeld krijg je door het zelf te proberen. Maak daarom een gratis account aan op hihaho.nl en probeer het zelf.

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020