De kracht van video en microlearning – Hoe kom je van idee naar lesmateriaal?

De kracht van video en microlearning – Hoe kom je van idee naar lesmateriaal?

Door Marie-Louise Kok, digital learning expert (met de pumps in de modder!).

Kortgeleden verscheen de gratis educatieve videoreeks ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’ voor medewerkers zorg en welzijn in de ouderenzorg. In de vorm van microlearning: hapklare leereenheden van maximaal 1,5 minuut. Kort en krachtig lesmateriaal voor de veelal mbo-geschoolde doelgroep. Marie-Louise vertelt over de bevindingen van het onderzoek onder zo’n 200 zorgverleners met o.a. Hoe leert de zorgmedewerker graag? Ze presenteert het eindresultaat en bespreekt de toepassing van de video’s in de praktijk.

Wat erbij hoort: in gesprek met je doelgroep, co-creatie, storytelling, video tips.
Zorg- en onderwijsinstellingen, uitgevers en zelfstandige trainers in de zorgsector kunnen de video’s gratis als online lesmateriaal gebruiken.

Nieuwsgierig geworden of microlearning iets is voor jou en jouw organisatie? Kom naar deze sessie!

Als digital learning expert verzorgt Marie-Louise Kok onder meer bij Leyden Academy (internationale) MOOC’s, online leerplatformen en leerprogramma’s. Voorheen werkte Marie-Louise o.a. als Intrapreneur bij Sanoma. Ze staat echt met de ‘pumps in de modder’ met betrekking tot het ontwikkelen van leerprogramma’s en hanteert daarbij de Lean Startup methode. Ze won een investeringsfonds voor learning start-up Ucourse.nl. En zette ze met een team onderwijshulpmiddel Listr.nl in de markt.

Related Posts

Comments are closed.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021