Eigen regie op duurzame inzetbaarheid, de aanpak!

Eigen regie op duurzame inzetbaarheid, de aanpak!

Door: Jos Sanders, Lector Leren tijdens de beroepsloopbaan HAN & Senior Research Scientist TNO en Elise Burger, Building Human Talent.

We willen dat onze medewerkers flexibel zijn en mee kunnen bewegen met veranderingen. We willen medewerkers met de juiste mindset. Het is echter geen knop die we kunnen omzetten.

TNO heeft twee aanpakken om duurzame inzetbaarheid van medewerkers in kaart te brengen en draagt deze over aan andere organisaties met een train-de-trainer methode. In beide aanpakken wordt samen met de werkvloer het plan van aanpak ontwikkeld.

Tijdens deze sessie maak je kennis met twee aanpakken en de train-de-trainer-methode.

 

  1. Train-de-trainer: Vitaal Vakmanschap (20 min)

Totaal geen binding meer hebben met het bedrijf, een gebrek aan waardering van collega’s ervaren en geen behoefte meer voelen om nieuwe dingen te leren: oftewel mentaal gepensioneerd zijn. Soms nog ver vóór de pensioenleeftijd. Dat wil toch niemand? Hoe verminder je mentaal pensioen?

Of beter nog: hoe voorkom je dit?

Door: Elise Burger – directeur/oprichter en trainer & coach van Building Human Talent. Door TNO gecertificeerd om als train-de-trainer de aanpak Vitaal Vakmanschap middels een certificeringsprogramma over te dragen aan trainers, coaches of adviseurs duurzame inzetbaarheid die zelf graag aan de slag willen met dit door TNO ontwikkelde en bewezen effectieve programma.

Tijdens deze sessie ga je zelf actief aan de slag. Je ontdekt hoe je medewerkers kunt verleiden en hoe je zelf in die aanpak getraind kan worden.

 

Elise Burger:

“Ik heb een hands-on mentaliteit en lever graag meerwaarde voor organisatie en medewerkers bij bewustwording en ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid waarbij het verhogen van productiviteit en werkplezier centraal staan. Het behalen van een positief en zichtbaar resultaat staat daarbij voorop.”

 

  1. Train-de-trainer: Taken van de toekomst (20 min)

Met online DEMO op je eigen smartphone!

Hoe krijg je medewerkers in beweging om het werk van morgen uit te kunnen voeren? Door je medewerkers het werk van morgen te laten zien, zich eraan te spiegelen en te laten nadenken over de stappen die ze kunnen zetten om zich hierop voor te bereiden. Kortom door handelingsperspectief te bieden!

Tijdens deze carroussel-sessie 2 leer je hoe je samen met medewerkers de taken van de toekomst achterhaalt. Je gaat tijdens deze sessie aan de slag met de online tool die speciaal voor deze methode is ontwikkeld. Op je eigen smartphone!

Ook na de sessie kun je deze demoversie van de tool nog even gebruiken.

Related Posts

Comments are closed.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021