Moet er wel geléérd worden??

Moet er wel geléérd worden??

Door Guus van Deelen | Doorgewinterde opleidings- en prestatieprofessional met een eigenwijze blik op het vakgebied.

 

Workshop 1: Je eigen opleidingsreflex herkennen en bedwingen!
Opleidingsprofessionals stellen snel de vraag ‘wat moet er geleerd worden?’.

Vooral als je (interne) klant je vraagt om een training of e-learning is het uitdagend om je opleidingsreflex te herkennen en bedwingen. We nemen soms te snel aan dat er iets geleerd moet worden, terwijl het effectiever is om te onderzoeken wát er opgelost moet worden.

Zelden betreft het alleen een gebrek aan kennis en kunde, maar is het vraagstuk een meerkoppig monster:

  • Het werkproces is onlogisch;
  • De verantwoordelijkheden zijn niet helder;
  • Het beleid is nooit uitgelegd bij de betrokkenen.

Het ‘afpellen’ van de vraag is de meest cruciale vaardigheid die een L&D- professional moet bezitten om problemen écht op te lossen.

Je wordt meegenomen in een sessie van een uur waarin je vooral leert door  te ervaren door de doen! Middels eigen cases voeren we samen een grondoorzaak analyse uit op een ‘leer’-vraagstuk. Door vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk te kijken ervaar je dat een meer holistische benadering van de vraag tot logischere en effectievere oplossingen leidt.

In deze workshop vergroot jij je repertoire om uitdagingen bij de kern aan te pakken.

Je leert werken met praktische tools die je meekrijgt om te gaan experimenteren in je werk. Door de performance support die je krijgt zal je voortaan methodischer een leervraag afpellen tot de grondoorzaak.

 

Workshop 2: 50 Shades of L&D
Een quickscan voor je L&D afdeling

L&D-afdelingen groeien vaak organisch. Een goed doordachte bouwtekening ontbreekt regelmatig. Het gevolg? Een kleurrijke lappendeken, waarbij samenhang soms onduidelijk is.

Elke organisatie geeft L&D anders vorm. Van een academie met trainingsaanbod tot een intern consultancybureau dat projectmatig aan strategische vraagstukken werkt. De ene keer met een sterke focus op leren, een andere keer gaat het juist om presteren. Alles is mogelijk, als het maar een bewuste keuze is. Een sterke koers leidt tot meer tevreden klanten, meer (positieve) impact op bedrijfsresultaten en een goed geoliede L&D afdeling. Met de L&D Quickscan bepaal je een sterke koers voor jouw afdeling

Met de L&D Quickscan breng je in kaart hoe het nu is, wat de gewenste situatie is en wat er nodig is voor de verandering:

  1. Wat (organisatievorm van L&D, bijv academy, projectbureau, coördinerende afdeling etc.))
  2. Waartoe (de why) (wat is onze opdracht, bijv. verplichte certificaten, ontwikkelen van generieke vaardigheden, leiderschapsontwikkeling, performance improvement etc.)

Je leert hoe je werkt met een toolkit, die je met je eigen team verder kunt uitdiepen. De Toolkit bevat een quickscan (downloadbaar)en workouts.

Lees het blog van Guus.

Related Posts

Comments are closed.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020