Regie over eigen leren – zo doe je dat!

Regie over eigen leren – zo doe je dat!

 

Grip op het thuiswerken, hoe pak je dat aan?

 

Beluister hier de podcast van Mila-Marie
over praktische tips die zij gebruikt
bij het thuiswerken.

 

Wie is Mila-Marie?

Mila-Marie is een Young Recruit die heel eigenwijs de regie heeft gepakt over haar eigen leren. Het leren op school werkte voor haar niet, maar nu staan uitgevers inmiddels in de rij voor haar Educasts. De boeken worden ook in het bedrijfsleven gebruikt. Ook daar hebben mensen geen zin (en zeker geen tijd!) om uren in de boeken te duiken. En daarom staat ze bij ons op het podium. Een heerlijk verfrissende kijk!

 

Beluister hier alvast haar podcast!

 

Hoe het begon met haar eigen struggle met leren

Mila-Marie ontwikkelde het platform vanuit haar strijd met de leermiddelen die haar opgedrongen werden. In 2 VMBO vertelde haar mentor dat het, na heel wat onvoldoendes, ‘beter was om met haar handen te gaan werken’. Of er een andere mogelijkheid was dan begrippen stampen was niet aan de orde: het lukte niet, dus ze kon het niet.

Mila-Marie besloot haar lesstof in te spreken en dit dagelijks terug te luisteren: het werkte en werd haar succesvolle manier van studeren. Na VMBO werd het HAVO en vervolgens Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Uit onderzoek dat Mila-Marie afgelopen jaar uitvoerde, gaf meer dan 90% van de studenten aan behoefte te hebben aan leren door te luisteren. Ze startte haar eigen educast-organisatie: Listen & Learn. Inmiddels werkt Mila-Marie samen met drie grote uitgevers en staan de eerste twee ‘boeken’ online. De podcasts van Listen & Learn zijn ingedeeld op onderwerp uit het studieboek en duren maximaal een kwartier. Er wordt niet voorgelezen: de auteur van het boek vertelt. Begrip en context staan centraal, dit allemaal in een ‘vraag – antwoord’ format.

Related Posts

Comments are closed.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021