Bridging the information worker productivity gap

Bridging the information worker productivity gap

Bron: IDC September 2012

In 2012 heeft research-analist IDC een grootschalig onderzoek gedaan naar de prodictiviteit van kenniswerkers. Doel was meer inzicht te krijgen in tijdverspillers en de informatie-behoefte van deze groep.

Uit het onderzoek blijkt dat kenniswerkers een groot gedeelte van hun tijd verspillen aan documenten. Het kost een organisatie per kenniswerker 19.732 dollar per jaar: 21,3% productiviteitsverlies voor de gehele organisatie. Voor een organisatie van 1000 medewerkers, zou je voor dat geld 213 nieuwe medewerkers kunnen aantrekken.

Het rapport doet aanbevelingen waarbij interactie en kennis-uitwisseling mbv van ICT een grote rol spelen. Tijdens het e-learning Event 2013 kun je een expertsessie volgen van OCe en ASML (expertsessie 2) over het versnellen van leren en performance support. Stefaan van Hooydonk, Dean of Philips Lighting University, vertelt je in het ochtendprogramma hoe Philips inspeelt op de noodzakelijk Speed to Knowledge.

[custom_button text=”Bekijk de whitepaper” title=”whitepaper” url=”https://www.nextlearning.nl/wp-content/uploads/2013/01/bridging-the-information-worker-productivity-gap-Whitepaper-IDC-20122.pdf” size=”large” bg_color=”#FF5C00″ text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_self”]

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020