Empoweren heeft effect!

Empoweren heeft effect!

“Empoweren van lerenden”: het grotendeels overdragen van de regie over en de verantwoordelijkheid voor het leren aan de lerende professional zelf. Waarom?

Veel organisaties bieden e-learningzelfstudiemodules aan hun medewerkers. Zij zijn verplicht om de modules pagina voor pagina tot zich te nemen en worden zo bij de hand genomen. Als het leermateriaal of training ontbreekt, stopt het leren. Deze aanpak vraagt flinke investeringen en het rendement voor de organisatie is vaak teleurstellend.

Empoweren van lerenden is het passende antwoord

Naast het verhogen van het leerrendement zijn er nog meer redenen waarom organisaties zoeken naar alternatieve manieren om te leren en ontwikkelen. KLM en het Spaarne Gasthuis zijn twee praktijkvoorbeelden, waarbij het empoweren van lerenden als uitgangspunt is genomen.

Lees het volledige artikel ‘Empoweren heeft effect!’ van Marcel de Leeuwe.

Marcel de Leeuwe heeft een frisse kijk op hoe je leren kunt organiseren in organisaties. De tool, het ontwikkelschema of de game is nooit het uitgangspunt. Wel het rendement, de plakfactor en het business-resultaat. Tijdens het Next Learning Event 2019 gaat Marcel samen met jou door de APK-keuring heen. Je krijgt geen kant-en-klaar-oplossing voor het nieuwe leren, Maar wel een scherpe analyse waar je op moet letten om toekomst proof te worden/blijven.

Volg één sessie of volg ze alle drie.

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020