Hulp bij uitstroom en detachering van sociale werkvoorziening

e-Learningportal

Hulp bij uitstroom en detachering van Sociale Werkvoorziening

e-Learning wordt vaak ingezet om de eigen organisatie te verbeteren. Maar er zijn ook organisaties bezig om het leren voor meer mensen in de wereld toegankelijk te maken. Deze goede initiatieven bieden wij hier graag een podium!

Lees hieronder de eerste case over 'Hulp bij uitstroom en detachering van Sociale Werkvoorziening'


Medewerkers uit de Sociale Werkvoorziening (SW) zelf aan de slag laten gaan met hun ontwikkeling en zo hun zelfredzaamheid vergroten. Dát is het doel van het SBCM-project ‘Persoonlijke OntwikkelingsImpuls’. Een initiatief van de sociale partners in de SW-sector: ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, VNG en Cedris.

In de schuldhulpverlening zitten, niet goed kunnen omgaan met computers, laaggeletterdheid…. het is een realiteit voor veel SW-medewerkers. Zaken die door kunnen werken in de dagelijkse arbeidsrelatie en de doorstroom naar regulier werk. Daarom hebben sociale partners in de SW-sector een cao-afspraak gemaakt om de persoonlijke ontwikkeling van deze medewerkers een impuls te geven.

De e-learningportal oefenen.nl/sw draagt bij aan uitstroom en detachering van SW-medewerkers en wwb-ers. Momenteel beschikken 52 SW-bedrijven over een Professioneel Plus Account van oefenen.nl/sw, waarvan 30 echt actief. 180 docenten en interne begeleiders zijn getraind om met de portal te werken en 1.000 deelnemers gebruiken actief hun account.

Op 7 februari jl. organiseerde SBCM een bijeenkomst voor opleiders over e-learning. De dag stond in het teken van het uitwisselen van ervaringen, tips en trucs. Vijfenzestig opleidingscoördinatoren, interne docenten en begeleiders van veertig verschillende Sw-bedrijven namen deel.

 

[custom_button text=”Lees het verslag” title=”Lees het verslag” url=”http://www.sbcm.nl/actueel/nieuws/enthousiasme-directie-en-opleiders-essentieel-voor-succes-e-learning.html” size=”medium” bg_color=”#FF5C00″ text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_blank”]

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020