Doe de test: hoe speels ben jij?

Doe de test: hoe speels ben jij?

Hoe speels ben jij? Doe de speelsheidtestSpelen lijkt zo’n verspilling van tijd en energie, maar onderzoek toont aan dat we spelen serieus moeten nemen. Het is van levensbelang. Spelen blijkt belangrijk voor het ontwikkelen en het flexibel houden van het brein; het voorkomt dat je geest vastroest.

In De Kennis van Nu onderzocht presentator André Kuipers wat het belang is van spelen voor mens en dier. Hij ontmoet onder andere psycholoog René Proyer die een psychologische test ontwikkelde om speelsheid te meten. Ben je benieuwd hoe speels je bent?

Doe de speelsheidtest

 

De Kennis van Nu onderzoekt in deze uitzending (woensdag 28 januari 2016, NPO 2): Wat gebeurt er in een spelend brein? Hoe herkent een dier het verschil tussen stoeien en vechten? Waarom moeten we ook als volwassenen blijven spelen? En hoe speels is André Kuipers zelf eigenlijk?

Lees ook het blog: Spelen voorkomt dat je geest vastroest


 

Download het eBook: Playful Learning

Mini-eBook Playful LearningPlezier motiveert ons enorm in ons gedrag. ‘Het ontwerpen van plezier’ is dus een grote krachtbron voor het motiveren van mensen in leersituaties. Dat is geen nieuws meer: het aantal organisaties dat Playful Learning toepast, stijgt enorm. Ook worden de systemen steeds beter en betaalbaarder.

Bovenstaand artikel is onderdeel van het mini-eBook, waarin we een paar praktische inzichten, tips en cases in Playful Learning hebben gebundeld. Kom er zelf achter hoe groot het effect kan zijn in jouw organisatie!

Download het eBook

 

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020