Benut het werkelijke talent voor de beste prestatie

Benut het werkelijke talent voor de beste prestatie

Door: Andries Boer, Talentpaspoort & Peter Monsieurs, Pontis en auteur “Ontdek je WERKelijke talenten”.

Het menselijk kapitaal in organisaties is onze belangrijkste asset, een veel gehoorde kreet. Echter benutten we het werkelijk talent ook in een continue veranderende economie en maatschappij waarin technologie een steeds grotere invloed krijgt? Het goede nieuws, er is veel latent talent. Maar vaak is dit talent voor onszelf, andere teamleden en voor de organisaties of opdrachtgevers onbekend. Een optimale prestatie en een wendbare arbeidsmarktpositie vraagt inzicht in de eigen en teamtalenten. Wat drijft jou in je werk, wat zijn jouw latente talenten en hoe ga je in een snel veranderende omgeving om met de inzichten in eigen drijfveren en denkstijlen?

Wat zijn drijfveren en op welke wijze kan dit talent jou helpen of juist tegenwerken in de omgang met een snel veranderende maatschappij en toenemende technologisering in je werk?
Werkt jouw talent voor je of tegen je?

Eén ding is zeker, met inzicht in je werkelijke talenten ben je beter in staat je best mogelijke prestatie te leveren en de verbinding tussen jezelf en je werk te versterken. Het brengt ons dichter bij ‘excellentie’ en ‘betekenisgeving’ – twee sleutelingrediënten voor HOMO 4.0

‘You cannot be anything you want to be, but you can be a lot more of who you already are.’

 

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020