KLM Cargo: gezamenlijk leren in een simulatieve werkomgeving met de Hololens (MR)

KLM Cargo: gezamenlijk leren in een simulatieve werkomgeving met de Hololens (MR)

Oftewel: Pallet Opbouw Training 2.0
Door: Edwin Bleumink | KLM Royal Dutch Airlines & Henny van Kessel | Hololens Training Designer

KLM Cargo ontwikkelde een nieuw leertraject waarbij gebruik gemaakt werd van hololens. In de nieuwe training leren de teams gezamenlijk. Ze doen met elkaar kennis op van de werkzaamheden en het proces.

De trainingsgroep is praktisch geschoold. In de oude opzet kreeg men eerst een dag theorie, bestaande uit vele powerpoint slides, en daarna praktijkles.
In de nieuwe opzet komt de praktijkvloer volledig naar het leslokaal: de theorie is praktijk geworden.
In een simulatieve omgeving met de Hololens gaat men alvast aan de slag met de werkzaamheden, de theorie is geïntegreerd in de opdrachten. Hierdoor gaat men beter voorbereid en gemotiveerd de werkvloer op.
Door deze tool werd de trainingstijd met 25% ingekort.
Ook het leereffect is groter: de Hololens-groep had een hoger kennisniveau t.o.v de controle groep, ook nog 3 weken na de training.

De Hololens-training loste nog een ander probleem op: meer kennis van de keten waarin je werkt. In de oude training werd wel benoemd welke fouten er kunnen voorkomen, maar dat heeft een veel lagere impact. In de nieuwe training met de Hololens krijgt elk individu meteen feedback welke fout hij/zij heeft gemaakt: dat zorgt voor rechtstreeks leren van fouten op een hele veilige manier. In de simulatie ontstaat inzicht wat de oorzaken van een fout verderop in de keten voor gevolgen heeft.

Edwin Bleumink: “Degenen die trainingen ontwikkelen zijn hooggeschoold en maken trainingen vaak vanuit het eigen perspectief. Stap in de schoenen van je doelgroep!”

Bekijk de reactie van de trainingsgroep:
https://vimeo.com/293830705

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020