‘s Werelds eerste ‘do-it-yourself’ psychose simulator met VR – voor betere zorg

‘s Werelds eerste ‘do-it-yourself’ psychose simulator met VR – voor betere zorg

VR WEARABLE – PSYCHOSESIMULATIE – LIVE DEMO LEZING
Door: Jennifer Kanary Nikolov(a), CEO en founder van LABYRINTH PSYCHOTICA

Waar vroeger psychiaters LSD gebruikten om beter te begrijpen wat een psychose is, is er nu de ‘do-it-yourself’ psychose simulatie – een VR-wearable .
De wearbale helpt om de realiteit van een psychose na te bootsen, met als doel te begrijpen wat iemand kan ervaren tijdens een psychose. Meer begrip leidt tot betere zorg.

The Wearable is een draagbare headset met software die je realiteit realtime verstoort. Je krijgt opdrachten van stemmen, je gaat raar bewegen, je ziet misschien lichtstralen uit je handen komen, je eigen handelingen bepalen hoe diep je de psychose ingaat. Je leert hoe moeilijk het is om je te concentreren wanneer je zintuigen worden aangetast.
Aan de ontwikkeling van de psychose simulatie ging 7 jaar onderzoek vooraf in samenwerking met professionals, waaronder ook ervaringsdeskundigen, als adviseurs.

Jennifer Kanary heeft de simulator ontwikkeld. Haar schoonzus leed aan psychoses en pleegde uiteindelijk zelfmoord. Jennifer wilde begrijpen wat er in haar hoofd omging en besefte dat het ook waardevol zou zijn voor mensen in de zorg. In deze sessie vertelt Jennifer over de achtergond, haar onderzoek, de ontwikkeling en het gebruik van de Psychose Simulator. Tevens is er een Live Demo.

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020