Sociale Vaardigheidstraining met Artificial Intelligence (AI)

Sociale Vaardigheidstraining met Artificial Intelligence (AI)

Door: Tibor Bosse, Radboud University Nijmegen

Vaardigheid en gedrag trainen we traditioneel met rollenspellen, bv. door het oefenen van scenario’s, vaak 1-op-1 met professionele acteurs.
Artificial Intelligence (AI) maakt het mogelijk om vaardigheden veel goedkoper en op veel grotere schaal te trainen. Tibor Bosse ontwikkelt bij Raboud University Nijmegen methoden voor gedragstraining met technologie. Trainees gaan via een tablet, laptop of VR-bril een gesimuleerde conversatie aan met een kunstmatige gesprekspartner, een ‘intelligent virtual agent’. Het verbale én non-verbale gedrag van de trainee heeft direct effect op de virtuele gesprekspartner. Voor de lerende voelt het als een real-life oefening.
In deze keynote geeft Tibor inzicht in het trainingseffect, de populaire toepassingsdomeinen, de verschillende vormen van interactie en de uitdagingen bij het creëren van effectieve trainingssystemen.

Tibor Bosse is hoogleraar Artificial Intelligence & Communication Science bij Radboud University Nijmegen. Hij onderzoekt de mogelijkheden van technologie vanuit de invalshoek van gedrag en psychologie.

Lees het blog van Ton Verheijen, Onafhankelijk journalist, oprichter Tekst & Verhaal, over de Artifical Intelligence sessie van Tibor Bosse.

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020