4 tips: jouw online academie een succes

4 tips: jouw online academie een succes

Door: SkillsTown

Een online academie is een goede manier om medewerkers te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Maar vaak is het een hele uitdaging om mensen te stimuleren daadwerkelijk gebruik te maken van het aanbod. Deze focuspunten helpen je bij het implementeren van een online academie.

1. Geschikte content

Om een keuze te maken in de content, is het belangrijk dat je in kaart brengt wat de organisatiedoelstellingen zijn en waar de behoeften in de organisatie liggen. Op die manier kun je gericht op zoek naar de juiste content die je in je online academie beschikbaar stelt. Dit kan gaan om algemene vaardigheden, zoals effectief communiceren of samenwerken in een team.

Daarnaast kun je de online academie perfect inzetten als borging voor organisatie specifieke kennis. In een online academie kun je op een laagdrempelige manier je eigen content maken, die geheel aansluit op de wensen en behoeften van je eigen organisatie.

2. Communicatie over de academie

De lancering van de online academie kun je beschouwen als een productlancering. Het is belangrijk dat je hier op zoveel mogelijk manieren aandacht aan schenkt. Maak bijvoorbeeld een teaservideo, publiceer een interview of deel een flyer uit. Gebruik hier de verschillende communicatiekanalen voor die voorhanden zijn binnen de organisatie.

3. Blijf vernieuwen

Om blijvend aan de organisatiebehoeften te kunnen voldoen, is het belangrijk dat de online academie steeds in ontwikkeling blijft. Thema’s die binnen de organisatie actueel zijn, moeten ook centraal worden gesteld in de online academie. Een relevante wetswijziging kan bijvoorbeeld terugkomen in een online seminar in de online academie. Door actuele content aan te blijven bieden, hebben medewerkers een goede reden om vaker een kijkje te nemen in de academie.

4. Blijf in de aandacht

De rode draad in dit verhaal is: blijf op allerlei manieren aandacht houden voor de academie. Dankzij deze aandacht en focus, blijven medewerkers alert en blijf je als organisatie hun ontwikkeling stimuleren.

Wil je meer leren over hoe je online leren succesvol kunt inzetten?
SkillsTown verzorgt 2 interessante sessies tijdens Next Learning 2018:
Sessie 1 – Beter presteren dankzij micro-leren
Sessie 2 – Hoe word en blijf je een lerende organisatie?

Related Posts

Comments are closed.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020