Het geheim van Plug and Play technologie op de werkplek

Het geheim van Plug and Play technologie op de werkplek

Plug and Play technologieTechnologie maakt het mogelijk om op een totaal andere manier te leren. E-Learning blijft digitalisering van kijken, luisteren, lezen. En heeft als nadeel dat je weg moet van je werkplek. Nieuwe techniek maakt het echter mogelijk om op het juiste moment en in de juiste context te leren. Gewoon op de werkplek in de fabriek, in de operatiezaal of in je auto op weg naar een klant.

Deze technologie zal onze visie op leren dramatisch veranderen. Leren zal steeds minder lineair zijn en steeds meer agile. Het nieuwe leren moet het voortaan mogelijk maken om de snelle veranderingen bij te houden. Technologie biedt die kansen. Of beter gezegd: technologie is daarbij onmisbaar.

Richard van Tilborg vertelt in deze video wat technologie kan opleveren voor leren op de werkplek.

Plug & Play technologie: waarom?

Plug & Play technologie op de werkplek gaat veel uit ons hoofd leren overbodig maken, omdat de informatie die we nodig hebben om ons werk te kunnen doen automatisch bij ons komt, op de juiste plaats, op het juiste moment en op intuïtieve wijze. We moeten onmiddellijk stoppen om heel veel dingen uit ons hoofd te gaan leren, maar focussen op de ability tot adapt. Openstaan voor verandering.

 

En hoe kunnen we dat doen?

Door met name te focussen op leren beter informatie te verwerken, leren creatiever te denken en leren socialer samen te werken. Mensen kunnen dus heel veel zelf doen. En vanuit de HR afdeling kunnen we die mindset gaan stimuleren, zodat we daardoor meer passie hebben in het werk, meer zelfbeschikking en meer waardering.

 

Leren doe je door te doen. En dit kan je niet in je eentje en dat hoeft ook niet. Leren doe je met elkaar, mens en zelflerende technologie tezamen. En als je op 18 april naar Next Learning komt neem ik je mee hoe de mens en technologie met elkaar gaan versmelten voor een betere wereld en neem ik je mee in een schokkerende leerervaring. Ik zie je dan!

 

Van leren naar inpluggen op de werkplek

Tijdens Next Learning 2017 laat Richard (met bril en HoloLens) je zien en beleven wat dit voor leren kan betekenen. Richard geeft je ook een doorkijkje naar de toekomst waarin mens en technologie mogelijk helemaal gaan versmelten. Leren wordt straks ‘Plug and Play’!

Bekijk zijn sessie in het thema ‘Leren op de werkplek’

 

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020