Whitepaper: “Hoe staat het met het Leer- en Ontwikkelbeleid in Nederland?”

Whitepaper: “Hoe staat het met het Leer- en Ontwikkelbeleid in Nederland?”

Een whitepaper door Sioo

De noodzaak voor investeren in Management en Professional Development wordt breed erkend. Het motto ‘Een leven lang leren’ is van toepassing op iedereen in de maatschappij en daarmee ook voor degenen die werken op HBO+ niveau. Kennis veroudert snel, nieuwe vaardigheden zijn nodig om te kunnen blijven functioneren. Individuen hebben in de loop van hun leven niet alleen verschillende werkgevers, maar soms ook geheel verschillende banen, bijvoorbeeld omdat technologische vooruitgang hun oorspronkelijke werk overbodig heeft gemaakt. Leren en ontwikkelen moet. De vraag blijft onverminderd groot. De markt voor coaching en zelfhulp boeken is een miljarden business geworden.

Tegelijk lijkt het steeds moeilijker om leren vorm te geven. Er is een toenemend aantal vormen waarin geleerd kan worden. Nieuwe concepten komen op waar managers zich toe moeten verhouden. En oude vertrouwde concepten zoals MBA’s liggen al jaren onder vuur. Ook het aanbod was, is en blijft gefragmenteerd. Vaak houden aanbieders ook nog vast aan traditionele benaderingen in plaats van vernieuwende concepten op de markt te brengen, die beter passen bij de nieuwe omgeving.

Managers die verantwoordelijk zijn voor Management en Professional Development, hebben dan ook vaak een lastige taak. Welke mogelijkheden voor opleiden zijn er allemaal? Hoe kunnen organisaties opleidingen organiseren? Wat zijn de financieringsmechanismen ervoor? Hoe verhoudt mijn organisatie zich eigenlijk met andere organisaties? Hoe verantwoorden L&D’ers zich over de bijdrage die ze leveren?

In dit white paper doen wij een poging om deze vragen te beantwoorden. We hebben een enquête ontwikkeld waarmee enkele van deze thema’s zijn onderzocht. Daarbij hebben we aandacht besteed aan de volgende aspecten van Learning & Development voor het HBO+ niveau:

  • De strategische kant: trends en visievorming rondom L&D activiteiten
  • De besturing en organisatie van L&D
  • Typen L&D activiteiten die organisaties aanbieden

Download de whitepaper (PDF)!

 


 

Rino Schreuder (Tijdschrift MD), Annet Weitering (Programmamanager, SIOO) en Remco de Ruig (Adviseur Leiderschapsontwikkeling bij NS) gaan tijdens Next Learning het gesprek met elkaar aan.

Tijdens dit gesprek zal ook de whitepaper: “Hoe staat het met het Leer- en Ontwikkelbeleid in Nederland?” aan bod komen. Hij is alvast te lezen op de website van Next Learning

Annet Weitering

Programmamanager, SIOO

Rino Schreuder

Tijdschrift MD

Remco de Ruig

Adviseur Leiderschapsontwikkeling bij NS

Related Posts

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nextlearning.nl website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020